El PP qualifica de 'traïdors al sentiment valencià' PSPV, Compromís i Podem

Font: www.laveupv.com

El PP qualifica de 'traïdors al sentiment valencià' PSPV, Compromís i Podem


Per proposar derogar la Llei de Senyes


El president del grup parlamentari del PP a les Corts Valencianes, Jorge Bellver, ha qualificat PSPV, Compromís i Podem de "traïdors a la seua terra i a la seua gent" i ha dit que han traït "el sentiment valencià" en presentar una proposició per derogar la Llei de senyes d'identitat

A través d'una nota de premsa, Bellver ha expressat que "la derogació per lectura única constitueix una traïció a la cultura valenciana i a les nostres tradicions". Bellver va ser l'encarregat de defensar la Llei a les Corts Valencianes, que va ser aprovada el març passat amb els únics vots a favor de la majoria absoluta del PP.

La llei va ser molt polèmica perquè crea un Observatori amb capacitat per decidir la retirada de subvencions públiques a entitats que atemptaren contra les senyes que defineix la norma. En aquest Observatori s'inclouen entitats en contra de la unitat de la llengua i s'exclou el Consell Valencià de Cultura i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, màxima autoritat lingüística segons l'Estatut Valencià.

El text també preveu que algunes entitats secessionistes de la llengua catalana adquirisquen capacitat docent i estableix que els Bous al Carrer són Bé d'Interès Cultural, entre altres qüestions que van suscitar controvèrsies.

"L'esquerra evidencia la seua veritable cara catalanista"

Jorge Bellver ha assenyalat que "la defensa de les nostres senyes d'identitat és un orgull per al PPCV, però el tripartit s'avergonyeix de ser valencià i de sentir-se valencià, que és encara pitjor. L'esquerra evidencia la seua veritable cara catalanista en contra de les nostres senyes d'identitat ".

El president del grup popular ha criticat que amb la derogació de la norma "el tripartit es carrega de cop la defensa de les nostres tradicions i la nostra identitat, el reconeixement dels Bous al carrer, el cant d'estil, el reconeixement a la tasca docent de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana i de Lo Rat Penat, o els esports autòctons com la Pilota, que es reconeixien expressament com a senyals d'identitat del poble valencià ".

"Amb aquesta derogació se sotmet el poble valencià a una humiliació innecessària", ha dit Bellver que ha afegit que la protecció i la difusió de les senyes d'identitat fora del territori valencià, com a element dinamitzador, "eren claus" d'aquesta Llei.

"El tripartit passa el corró sobre tot això, a ells els va més difondre la quadribarrada , l'adoctrinament en les aules o sumar-se a processos independentistes", ha considerat. El dirigent popular ha assenyalat que "malauradament, ells són més d'imposar unes senyes d'identitat que no ens són pròpies".

"El que ha passat hui és una autèntica vergonya que els valencians i ni el grup popular ni el PPCV ho consentirem. Seguirem alçant la veu davant de qualsevol atac a les nostres senyes d'identitat ", ha conclòs.